Dag 9 Vamhus - Idre
Door: eskape
Blijf op de hoogte en volg Kishen, Sandra en Jayden
23 Juni 2017 | Zweden, Idre
Een heerlijke dag gehad met een lekker einde.
Vanmorgen rustig aangedaan op de camping in Vamhus. Jayden heeft lekker op het strandje gespeeld. Hij vindt het nu goed, zolang er maar geen zand tussen z’n tenen komt. Hij had dus lekker z’n kaplaarzen aan :-) OP een gegeven moment liep hij zelfs het water in en konden we hem er nog net op tijd uithalen voordat zijn laarzen vol liepen.
We hebben nog een boterham gegeten en zijn daarna met een slapende Jayden naar Idre gereden. Dit was ongeveer 2 uurtjes rijden. Hier hebben we een plekje besproken op een prachtige camping. De omgeving hier is heel anders dan in de rest van Dalarna. Het is hier veel ruiger, bergen en minder gras, maar rotsen.
Toen we in Idre aankwamen was daar juist het midzomerfeest begonnen. We waren precies op tijd om de midzomerpaal/boom de lucht in te zien gaan. Daarna werd er om de paal/boom gedanst en gezongen.
Eenmaal op de camping dachten we dat we in Amerika waren aangekomen. Er hangt een hele leuke sfeer en alles is heel leuk aangekleed met geweien en leuke hekjes. Ook deze camping is van Nederlanders en die hebben er echt een paradijsje van gemaakt! Vanavond gaan ze barbecuen voor het midzomerfeest en ook wij zijn uitgenodigd.
We hebben ’s middags een wandeling rond de camping gedaan en kwamen hier allemaal poep van dieren tegen. We denken dat het van de Eland is. Mensen hier op de camping zeggen dat ze wel rendieren hebben gezien bij de camping.
Om 18.30 uur hebben we gebarbecued. We kregen eland en rendier vlees. Dit was best te eten.
Jayden had zijn eigen potje meegenomen, maar wilde natuurlijk best een hapje met ons meeteten. Door dit gezellige avondje lag hij wel wat later op bed.
Het weer is helaas omgeslagen. Het regent nu heel hard en morgen zal het waarschijnlijk ook nog regenen dus moeten we even kijken wat we kunnen doen.
25 Juni 2017 - 09:33
Lloyd En Carla:
heel leuk en deze foto's zagen wij gisteren samen met Deep en Wen
nog veel plezier en Jayden een dikke zoen