Dag 6 Tallberg

Door: eskape

Blijf op de hoogte en volg Kishen, Sandra en Jayden

20 Juni 2017 | Zweden, Tällberg

Dag 6 Tallberg

Vandaag zijn we op Tallbergs camping gebleven. Heerlijk een dagje geen kilometers hoeven rijden. De ochtend begon met een leuk klusje: het beddengoed van Jayden wassen. Dit was vannacht helaas niet droog gebleven.
Natuurlijk moesten we ook nog douchen. Dit is hier niet duurder dan in Nederland. Je betaalt voor 8 min 5 SEK en dat is ongeveer 0,50 EUR. De douches hier zijn erg netjes en schoon. Je hebt speciale vrouwen douches, waar geen mannen mogen komen. Er zit namelijk zelfs een code op de deur :-) Het is een gemeenschappelijke ruimte waar je je om moet kleden met losse hokjes met een gordijn om achter te douchen. De mannen daarentegen hebben ieder een eigen washokje met wastafel. Ik voelde me vandaag erg mannelijk dus vond ik dat ik best gebruik mocht maken van de mannen douches. :-D

Nog even de boodschappen voor vandaag gedaan in het plaatselijke ‘Tempo’ supermarktje en daarna een wandeling gemaakt. Je kunt een erg leuke wandeling maken vanaf de camping door de bossen en langs het meer terug. Het is wandeling van 3,5 km. Met een 1,5 jaar oud mannetje erbij duurt dat wel erg lang, dus hadden we de draagzak meegenomen.
We waren net op tijd terug op de camping, want het begon ineens heel hard te waaien en niet lang daarna ook te regenen. Snel naar binnen om te eten en daarna kon Jayden lekker slapen in zijn bedje. Hij slaapt in de auto ook elke dag ongeveer een uur/anderhalf uur, maar in je bedje slaap je toch fijner.

Wij konden nu even in het zonnetje, ja de regen was alweer gestopt, op onze veranda zitten. Toen we hier zo zaten en het nogmaals over onze reis hadden bedachten we dat we helemaal geen idee hadden van hoeveel dagen we nu onderweg waren. Het gevoel van tijd is compleet weg. Het lijkt alsof we al weken onderweg zijn en we moeten erg ons best doen om te kunnen herinneren wat we gister ook alweer deden. We krijgen zoveel indrukken elke dag te verwerken. Dit gevoel hadden we op onze reizen samen ook altijd wel, maar nu met een kind lijkt het allemaal nog sneller te gaan.

Jayden heeft heerlijk geslapen en rond 15.30 uur konden we nog even weg. We zijn naar Vidablick gereden. Dit is een kwartiertje van Tallberg vandaan. Het is een grote houten toren van 352m. Deze toren is gebouwd in 1897. Als je helemaal boven bent heb je een prachtig uitzicht over het meer.

Hierna hadden we nog even tijd om naar het naastgelegen dorpje Rattvik te rijden. Hier waren ze al begonnen met de midzomerfeesten. Er waren kermisspelletjes voor de kinderen en een klein concert van violisten. Vooral dit laatste vond Jayden helemaal geweldig.

Hierna zijn we weer naar de camping gereden. Daar heeft Jayden nog lekker in de speeltuin gespeeld en wij bij het water gezeten. Hier in Zweden zijn we trouwens heel veel mooie speeltuinen tegengekomen. Zowel op de campings als in de dorpen.

Toen Jayden op bed lag en we op de veranda van ons huisje zaten liep er een hertje voorbij. We hopen er nog meer te mogen zien!

Morgen gaan we weer verder. Nu naar Vamhus. Onderweg gaan we nog wel ’t een en ander bekijken.

• 20 Juni 2017 - 21:04

Raimonda:

Wat een leuke verhalen allemaal! Fijn dat het meezit met het weer, hier, in Nederland, is tropisch warm.

Senna heeft Jayden gemist met zwemmen :/

Raimonda en Senna

• 21 Juni 2017 - 21:42

Kishen, Sandra En Jayden :

Hoi Senna,

Hier een berichtje van Jayden.
    Als wij naar de douche gaan hebben we het altijd over jou, want dan denk ik gelijk aan het zwembad en aan het spetteren. Ook als het liedje van de helikopter in de auto voorbij komt steek ik mijn vinger omhoog en roep: Senna!
    Wat fijn dat het zo warm is bij jullie. Hier moet ik wel een jas of dikke trui aan van mijn mama en papa.

Groetjes van Jayden!