Bhoedjada bandr hai en veel pech - Reisverslag uit Bharatpur, India van Kishen, Sandra en Jayden - WaarBenJij.nu Bhoedjada bandr hai en veel pech - Reisverslag uit Bharatpur, India van Kishen, Sandra en Jayden - WaarBenJij.nu

Bhoedjada bandr hai en veel pech

Door: eskape

Blijf op de hoogte en volg Kishen, Sandra en Jayden

02 Mei 2014 | India, Bharatpur

Veel apen en veel pech.

Vandaag reizen we van Jaipur naar Bharatpur. Hier gaan we een nationaal park voor vogels bezoeken.
We vertrekken om 9.00 uur. Eerst gaan we naar een bandr mandir (apen tempel). Dit is een hindoe tempel waar veel apen komen. Ze krijgen ook eten. Natuurlijk moesten we weer geld betalen. Niet om naar binnen te gaan, maar om je camera mee te mogen nemen. Voor een foto camera 50rp (0,60 euro) en een video camera 150. Onze fotocamera kan ook filmen… dus die 150 rp gaan we niet betalen!
Het stinkt bij de tempel door alle urine van de apen. Toch is het wel leuk om de apen te zien. Ze kregen net roti. Je kan ze niet aanraken, want het zijn eigenlijk gewoon wilde apen. Ook hier was het weer super warm, dus zijn we na een half uurtje weer weggegaan.
Rond 12.30 uur kwamen we bij een restaurantje vlak voor Bharatpur. Hier hebben we gegeten en nog wat souvenirtjes gekocht.
Eenmaal in Bharatpur zijn we eerst naar het hotel gegaan om onze koffers weg te brengen. We kregen 3 kamers op de eerste etage. Onze kamer rook helemaal naar verf. De mensen van het hotel wilden er wel parfum spuiten om de stank weg te krijgen. Dit hielp niet erg, want van de parfum werd je ook misselijk. We hebben toen een andere kamer gevraagd. Deze zou klaar zijn als we terugkwamen van het vogelpark. Het bleek later dat ze het hotel aan het opknappen zijn.
Het vogelpark was heel dichtbij. Daar zouden we een rickshaw (fiets) nemen en door het park gaan. Helaas werd het weer ineens alleen zo slecht dat we niet meer wilden gaan. De temperatuur daalde (jippie!!) en het ging heel hard waaien waardoor het stof opwaaide en je gezandstraald werd… De entree voor het park was 400 rp (4,80 eur) pp, terwijl Indiers 50rp per persoon betalen. Dit is dan nog niet zo erg, maar onze chauffeur zei dat er op dit moment weinig vogels te zien zijn, alleen de lokale vogels. Die kunnen we ook gewoon op straat zien :-D en dat helemaal gratis. Eenmaal weer bij het hotel begon het ook nog te regenen. We zijn naar onze kamer gegaan en hebben de rest van de middag op de overdekte binnenplaats gezeten. We zijn weer de enigen gasten, dus het hotel is helemaal voor ons.
We zaten wat te drinken en ineens hield ik een stuk van m’n voortand in m’n hand. Dit is afgebroken tijdens de lunch denk ik, want toen heb ik op iets hards gebeten. Dus na de vakantie moet ik ook naar de tandarts.
Wij hebben nu een kamer op de begane grond gekregen. Het is een luxere kamer, maar de mieren lopen over het bed… De stroom valt constant uit, en de tv heeft geen signaal.
Het enige voordeel van dit hotel is dat het avond eten erg lekker was, want wat ons betreft hadden we deze dag wel ergens anders kunnen besteden.
Morgen gaan we gelukkig weer verder naar Agra en dan zullen we de Taj Mahal bekijken!!